Dr. Öğr. Üyesi Faruk GÜN
Doktora, Üniversite Adı, Yıl
Trakya Üniversitesi, 2021
Araştırma Alanları

Halk Bilimi, Halk Edebiyatı, Âşıklık Geleneği ve Kültür, Halk İnançları, Kimlik ve Kültür Çalışmaları

Biyografi

Lisans eğitimini 2013 yılında Kırklareli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini 2016 yılında Marmara Üniversitesi-Kırklareli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ortak programında, doktora eğitimini ise 2021 yılında Trakya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Halk Bilimi ana bilim dalında tamamlamıştır. 2018’den 2024 yılının ilk yarısına kadar Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Görevlisi olarak görev yaptıktan sonra 2024 yılının ortalarında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde görev yapmaya başlamıştır.

Verdiği Dersler

Türkiye Türkçesi (Dil Hazırlık Bölümü)

Web URL
faruk.gun