Ana içeriğe atla

Doç. Dr. Zehra Sema Demir ve ASBÜ Türk Dili ve Edebiyatı 4. Sınıf Öğrencileri, Ziraat Bankası Müzesi'ni Ziyaret Etti. Öğrencilerimiz, "Edebiyat ve Müze" Dersini Bu Haftanın Konusuna Uygun Olarak Ziraat Bankası Müzesi'nde Gerçekleştirdi.

Öğrencimiz Sümeyye Betül Arslan, yaşadığı ders deneyimini şöyle aktarıyor:

"Edebiyat ve Müze dersimizi bu hafta Ziraat Bankası Müzesi’nde işledik. Müzenin önünde uzun süre müze binasının tarihi hakkında konuştuk ve binanın, çevredeki diğer mimari eserlerle olan benzerlik ve farklılığına ilişkin fikir alışverişinde bulunduk. Ziraat Bankası Müzesi’nin geçmişinin ve hangi tarihî olaylara şahitlik ettiğinin üzerinde durduk. Cumhuriyetin hemen her aşamasına tanıklık eden Ziraat Bankası'nın köklü geçmişin​in sergilendiği bu müzenin Türkiye'nin ilk bankacılık müzesi olduğunu öğrendik.

Doç. Dr. Sema Demir Hocamızın öncülüğünde; edebiyat ve müze ilişkisini kurmak, Mithat Paşa tarafından çiftçilerin tefeci zulmünden kurtulması amacıyla ve “memleket sandığı” düşüncesinin hayata geçirilmesiyle doğup gelişen bu müzeyi gezmek, bizim için oldukça değerli bir kazanım oldu."

a          

a

Resim

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.