Doç. Dr. Zehra Sema Demir ve ASBÜ Türk Dili ve Edebiyatı 4. Sınıf Öğrencileri, Etnografya Müzesi'ni Ziyaret Etti. Öğrencilerimiz, "Edebiyat ve Müze" Dersini Yerinde Görme İmkânı Buldu.

Öğrencimiz Sümeyye Betül Arslan, yaşadığı ders deneyimini şöyle aktarıyor:

"Edebiyat ve Müze dersimizin bu haftaki konusu ziyaretçi yaklaşımları ve bağlam tartışmalarıydı. Dersimizi Etnografya Müzesi'nde gerçekleştirmemizin nedeni ise müzenin konumu, ilk Anıtkabir’imiz oluşu ve müze mimarisiydi.

Müzenin önünde uzun süre durduk, düşündük ve tarihi hakkında konuştuk. Bir müzeyi nasıl değerlendirmemiz, ziyaret etmemiz gerektiğini öğrendik. Etnografya müzesinin geçmişini ve hangi tarihî olaylara şahitlik ettiğini kavradık.

Doç. Dr. Sema Demir Hocamızın öncülüğünde edebiyat ve müze ilişkisini kurmak, Namazgah Tepesi’nde bulunan bu tarihî müzeyi gezmek ve incelemek ise bizim için oldukça değerli bir kazanım oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle anlamlı bir gezi gerçekleştirmek hepimizi çok etkiledi."