Doç. Dr. Zehra Sema Demir ve ASBÜ Türk Dili ve Edebiyatı 4. Sınıf Öğrencileri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni Ziyaret Etti. Öğrencilerimiz, "Edebiyat ve Müze" Dersini Yerinde Görme ve Uygulama İmkânı Buldu.

Öğrencimiz Sümeyye Betül Arslan, yaşadığı ders deneyimini şöyle aktarıyor:

"Edebiyat ve Müze dersimizin bu haftaki konusu dünyanın ilk edebî metni olan Gılgamış Destanı'ydı. Dersimizi Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde gerçekleştirmemizin nedeni de müzede bulunan “Gılgamış Ortastatı”ydı. Bu eser önünde uzun süre durduk, düşündük, konuştuk.

Bir müzeyi nasıl kullanmamız, değerlendirmemiz, ziyaret etmemiz gerektiğini anlamaya çalıştık. Müze evreni büyülü ve sandığımızdan daha geniş. Edebiyat ve müze ilişkisini kurmak ise bizim için oldukça değerli bir kazanım oldu.

Doç. Dr. Sema Demir Hocamızın öncülüğünde müzenin bize sunduğu imkanlarla ufkumuzun genişlediği, yaratıcılığımızın tetiklendiği anlamlı bir gezi gerçekleştirdik."

kişi, şahıs, giyim, iç mekan, duvar içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

duvar, iç mekan, vazo, iç mekan tasarımı içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu