a a

ASBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 1 Haziran 2023 Perşembe günü Güvercinlik Salonu’nda "Söz ve Yazı ile Yaşamak: ASBÜ Türk Dili ve Edebiyatı: 1. Öğrenci Sempozyumu" gerçekleşti. Sempozyum programı, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve ASBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmaları sonrasında sempozyum 5 oturum olarak yürütüldü.

Doç. Dr. Nagihan Gür oturum başkanlığında “Klasik Türk Edebiyatı” temasıyla yürütülen ilk oturumda Alperen Karışmaz, Berre Sude Caner, Elif Şener, Hatice Yıldız ve Muhammed Kadir Başbenzer konuşmacı olarak yer aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Bilal Güzel oturum başkanlığında “Modern Türk Edebiyatı-1” temasıyla yürütülen ikinci oturumda Hafize Bilge Bekmezoğlu, Neziha Nur İnceer ve Tolga Aydın konuşmacı olarak yer aldı.

Doç. Dr. Zehra Sema Demir oturum başkanlığında “Türk Halk Edebiyatı” temasıyla yürütülen üçüncü oturumda Emel Uzun, Sena Doğar, Meryem Eylül Coşkun ve Zahide Nisa Koç konuşmacı olarak yer aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Murat Cankara oturum başkanlığında “Modern Türk Edebiyatı-2” temasıyla yürütülen dördüncü oturumda Aleyna Ordueri, Betül Sena Ateş ve Tuana Alkan konuşmacı olarak yer aldı.

Değerlendirme oturumunda ise Üniversitemiz SBBF Dekanı Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Prof. Dr. Bilal Çakıcı ve Prof. Dr. Oğuzhan Durmuş değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Turan Karataş’ın değerlendirme oturumundaki konuşmacılara Teşekkür Belgesi takdimi sonrasında toplu fotoğraf çekiminin ardından sempozyum sona erdi.